Google  обяви два нови инструмента с  изкуствен интелект,  които според

...
Google  обяви два нови инструмента с  изкуствен интелект,  които според
Коментари Харесай

Google обяви два нови инструмента с изкуствен интелект

Google  разгласи два нови инструмента с  изкуствен интелект,  които съгласно нея ще създадат търсенето на неща онлайн " доста по-лесно ", заяви Си Ен Ен.

Потребителите на мобилни устройства, които имат достъп до Гугъл на някои телефони с Android, скоро ще могат да ограждат или акцентират детайли, които се появяват на екраните на смарт телефоните им, с цел да прибавят повече информация, и да задават комплицирани или нюансирани въпроси за обещано изображение или текст.

Компанията съобщи, че от предходната година скрито тества инструментите, с цел да ревизира по какъв начин генеративният ИИ може да направи търсенето по-персонализирано и интуитивно.

Функциите бяха показани за първи път по време на събитието Unpacked на Samsung по-рано тази седмица и ще се появят в линията смарт телефони Galaxy S24, която започва по-късно този месец. От 3 януари те ще започват и в няколко други смарт телефона с Android от висок клас, в това число Pixel 8 и Pixel 8 Pro.

Първата функционалност, наречена " Circle to Search " (Кръг за търсене), разрешава на потребителите на Android да ограждат, допират, акцентират или чертаят върху фотоси, видеоклипове или текст, с цел да научат повече за това, което виждат, като да вземем за пример забележителност в задната част на нечия страница в обществената мрежа.

Освен това от хората ще могат да насочат  мобилната си камера  (или да качат фотография или скрийншот) и да зададат въпрос посредством приложението на Гугъл, с цел да получат информация. Компанията даде образец с това, че човек попада на непозната настолна игра в дворна ликвидация и пита приложението " по какъв начин се играе тази игра ".

През годините Гугъл направи  промени в търсачката, като да вземем за пример даде опция за търсене посредством глас или своя инструмент Lens, който употребява технология за различаване на изображения посредством камерите на смарт телефоните, с цел да научите повече за света към тях.

Играта на Гугъл в региона на ИИ подчертава върху по-големия блян в цялата  софтуерна промишленост, защото огромните софтуерни компании, в това число Microsoft, Amazon, Meta и други, се надпреварват да внедряват сходни технологии.

" Едва сме одраскали повърхността на това, което е допустимо ", съобщи компанията в известие.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР